Om een succesvolle organisatie te zijn, zijn er maar weinig zaken die net zo cruciaal zijn als het begrijpen van je klanten en hun behoeften. Voor Patrick en Edwin was dit besef de drijvende kracht achter FourSmileys. Al jarenlang werken ze samen als een perfecte balans van yin en yang, waarbij ze samen talloze ideeën, bedrijven en stichtingen hebben verkend, met FourSmileys als het hoogtepunt van de ondernemersreis.

Het begin

De ondernemersreis en de vriendschap vindt zijn oorsprong aan het einde van de vorige eeuw. Edwin en Patrick werkten bij verschillende bedrijven waar ze elkaar uiteindelijk ontmoetten. Ondernemer zijn, uitdagingen aangaan en de tofste bedrijven bedenken zorgden ervoor dat ze zakenpartners werden. Dit was het begin van een partner- en vriendschap dat uiteindelijk leidde tot het ontstaan van FourSmileys.

Het belang van klanttevredenheid kan namelijk niet worden onderschat in de moderne wereld. Het begrijpen van de ervaring van klanten, het identificeren van verbeterpunten en het verhogen van de kwaliteit van dienstverlening zijn essentiële stappen naar succes. In 2016, terwijl Edwin zich in een Ikea in Sevilla bevond, zag hij een feedbackpaal met smileys. Vier knoppen die duidelijk en aantrekkelijk waren; dit moest ook naar Nederland komen. “De daaropvolgende stappen waren duidelijk en we kwamen terecht in Finland, waar we besloten reseller te worden voor HappyOrNot. De naam FourSmileys werd geboren en de rest is geschiedenis. Vanaf 2017 zijn we actief op de Nederlandse markt en behaalden we een vliegende start, met onder andere Bruna als een van onze eerste klanten. Een flink aantal van onze eerste klanten, waaronder Stichting Marente, de RET, Huisartsenpraktijk Blaricum en de KPN zijn in 2023 nog steeds klant. Hier kunnen we niets anders dan trots op zijn.” Het klantenbestand is sowieso een indrukwekkende mix, variërend van kleine lokale bedrijven tot grote internationale organisaties. Feedback is relevant voor iedereen, en FourSmileys heeft bewezen dat we in de behoeften van elke klant kunnen voorzien.

Uitdagingen leiden tot vooruitgang

Met een indrukwekkende hoeveelheid van 1,5 miljard feedback per jaar, hebben we geen andere optie dan voortdurend te blijven ontwikkelen. In 2020 leek ons bedrijf op het toppunt van succes te zijn, maar toen brak de COVID-19-pandemie uit en veranderde alles. De behoefte aan flexibele maatregelen was nooit groter, en we reageerden snel door abonnementen tijdelijk te pauzeren en de Smiley Digital te lanceren. Hiermee konden onze klanten hun dienstverlening blijven meten, zelfs in deze uitdagende tijden.

De producten blijven evolueren en de manieren waarop klanten feedback kunnen geven ontwikkelen voortdurend. Dit vergroot niet alleen onze mogelijkheden, maar stelt ook onze klanten in staat om met ons mee te groeien.

De toekomst van feedback

De toekomst van feedback biedt talloze kansen. Traditionele enquêtes verliezen terrein ten opzichte van eenvoudige, gebruiksvriendelijke oplossingen zoals FourSmileys. Werkgevers willen nu meer inzicht in de tevredenheid van hun werknemers en FourSmileys speelt hierin een cruciale rol. Bedrijven hebben al laten zien hoe ze de verkregen data kunnen gebruiken om de tevredenheid van werknemers te vergroten. Het succes van FourSmileys ligt hierin ook in het toevoegen van waarde voor onze klanten. Het gebruiksgemak en de veelzijdigheid van onze producten maken het voor elk bedrijf toegankelijk, ongeacht de grootte. Het resulteert in waardevolle gesprekken met medewerkers, patiënten of klanten, waardoor bedrijven kunnen groeien en zich kunnen aanpassen aan veranderende behoeften.

FourSmileys is een voorbeeld van hoe het begrijpen van klanten en het leveren van eenvoudige, effectieve feedbackoplossingen de sleutel kunnen zijn tot zakelijk succes. Wanneer begin jij met meten?