Customer Experience, ook wel klantervaring, is een begrip waar je tegenwoordig bijna niet meer omheen kunt. Sterker nog, in veel gevallen is het prioriteit nummer 1. De klantervaring speelt een grote rol bij het bepalen van je bedrijfsstrategie, de volgende 5 stappen zijn daarom van essentieel belang:

customer experience met happyornot

1: Klanten zijn de meest waardevolle adviseurs als het gaat om klantervaring. Wat de klant uiteindelijk bereiken? Het is daarom verstandig om goed te luisteren naar je klanten en te vragen hoe ze de dienstverlening op dit moment ervaren. De volgende stap gaat verder in op de verwachting van de klant.

customer experience met happyornot

2: Inzicht verkrijgen in de behoefte van je klanten. Wat verwachten klanten? Hoe beter klanten de dienstverlening ervaren, hoe beter de klantervaring. Met inzicht in de behoefte van de klant kun je de verwachtingen van je klanten beter managen en uiteindelijk zelfs overtreffen. Zorg daarom voor interactie met de klant voor het verzamelen van waardevolle feedback, maak interactie tussen klant en werknemer mogelijk om zo successen en uitdagingen bloot te leggen.

customer experience met happyornot

3: Je hebt klanten nu gevraagd hoe ze de dienstverlening ervaren en wat ze van je verwachten. De volgende stap is vragen naar de verandering in de klantervaring. Zo weet jij of je continue verbeteringen aanbrengt in de ervaring van de klant. Een CX-tool kan je helpen om deze feedback te verzamelen en zo te weten waar en hoe te verbeteren.

customer experience met happyornot

4: “Als je het niet kan meten, dan kun je ook niets verbeteren.” Daarbij komt ook het begrijpen van wat je meet en wat je vervolgens met de uitkomsten gaat doen. Met behulp van de CX-tool kun je het startpunt makkelijker bepalen, de resultaten bij te houden en de probleemgebieden bloot te leggen. Als je weet waar je focus ligt, kun je de dienstverlening verbeteren. Vervolgens kun je deze verbeteringen testen en die waar je het verschil maakt.

customer experience met happyornot

Ben je op zoek naar een geschikte CX-tool? FourSmileys biedt de uitkomst! Wij bieden onze smileys aan om jouw klantervaring te verbeteren. Onze smileys komen voor in 4 verschillende soorten: de Smiley Terminal, de Smiley Touch, de Smiley Wall of Web Smileys. Kijk snel op onze productpagina voor de mogelijkheden en kies wat het beste past bij jouw bedrijf. Advies nodig? Neem gerust contact met ons op, wij staan voor je klaar. Laat je klanten weer smilen!